Europatanken

 

Ja till Europasamarbetet!

 

Är vi med eller inte? Ja vi är med i EU och EU är vårt. EU:s budget är också en del av vår budget, EU:s pengar är våra pengar men det krävs aktiva handlingar för att ”få tillbaka” pengar till medborgare och kommuner. I Sverige och i de enskilda kommunerna är vi dåliga på detta. Är det brist på kunskap, ambition eller insikt om hur fungerar? Vi betalar cirka 30 miljarder svenska kronor till EU (2008). Av dessa tar vi tillbaka 12 miljarder i form av olika stöd från EU. Det är dock svårt att med exakthet säga hur mycket vi får tillbaka eftersom en del pengar går till projekt där flera länder deltar.

 

Det är dags för Värmdö att tillsätta en EU samordnare för att söka pengar till vår kommun. Resurser till att driva projekt för att utveckla olika delar av vår kommun som behöver stimuleras. Till exempel IT satsningar i skolan, stimulera språkstudier bland unga, utveckla grön infrastruktur, spårbunden trafik och vattenvägar inom kommun och till grannkommuner. Listan kan göras hur lång som helst. Vi måste sätta Värmdö på den Europeiska kartan.

 

Hjälp våra företagare, skolor, tjänstemän och medborgare att bli aktiva i EU.

Höj kompetensen i Värmdö gällande EU. Fira Europatanken, fred, gemenskap och utveckling!



Jag har i min tjänst som delaktig och drivvande i olika EU-projekt sett elever växa av utlandspraktik, språkstudier mm förverkligande genom  bland annat EU medel. Jag har som förälder sett mina tonåringar växa genom kultur och språkresor möjliga genom ambitiösa lärare och  olika stipendium.
Elever som aldrig har varit utomlands som plötsligt får inblick i olika kulturer och språksfärer, ett minne för livet!

Amie Kronblad, EU-medborgare och Värmdöbo

FP kandidat till Kommunfullmäktige och Landstingsfullmäktige

Kolla in ett spännande EU projekt Scandinavian Islands där Värmdö är en aktör - kolla under länk!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0