Folkpartiet över 15%

Varför ska man rösta på folkpartiet? Jag ska ge er anledningar, en i taget fram till valet. Folkpartiet är mångas val nummer två som parti, vilket är trevligt, men ingen tvåa vinner. Jag tror att det handlar om Folkpartiets problem att få ut sitt budskap. 
Vem är jag som är ansvarig för denna blogg? Punkaren som blev folkpartist. Gymnasieläraren som vill jobba för att vi ska få världens bästa skola, för alla. Världsmedborgare obekväm med klassetiketter.  Trebarnsmamman som tror att socialliberalism har mer att ge våra barn än socialism!

Jag är trött på att vänstern får epitetet god och högern ond.

Jag är demokrat, socialliberal, folkpartist.
Jag tror på människor före system - endast människan är människans hopp (citat Kristina Lugn).
Jag är feminist och kapitalist - jag tror att fri företagsamhet och kvinnligt entrepenörskap kan skapa ökad jämställdhet mellan könen.
Jag tror att vi aldrig löser miljöproblem utan ekonomisk tillväxt - jag är övertygad om att liberala samhällen föder framtidens miljötekniska innovationer.

Nu till anledning nummer ett:
Folkpartiet har länge arbetat för en allmän arbetslöshetsförsäkring, mer lik en socialförsäkring. En sådan försäkring som inkluderar alla har klara fördelar eftersom ingen faller utanför och avgifterna kan hållas lägre när alla bidrar. Idag står ca en miljon arbetande personer utan inkomstrelaterat skydd vid arbetslöshet vilket leder till sårbarhet för enskilda individer och familjer.


En allmän arbetslöshetsförsäkring skulle öka individens trygghet. Vår arbetsmarknad är föränderlig och en del av en global världsekonomi vilket innebär att det sker strukturomvandlingar på arbetsmarknaden. När alla är med och bidrar samtidigt som alla omfattas av skyddet skapas sammanhållning i vårt land. Därmed är det en viktig socialliberal trygghetsreform./ Jan Björklund nyhetsbrev vecka 17/

Här kan du läsa mer om utredningen:
http://www.regeringen.se/sb/d/13037/a/144900

Amie Kronblad, Gustavsberg, Värmdö
Kandidat till Kommunfullmäktige och Landstingsfullmäktige för FP

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0