Man vinner inget val på vad man har gjort bara på vad man vill göra

Väljare belönar inte någon politiker för vad man har gjort utan endast för vad de har tänkt för framtiden, väljare belönare inte bakåt, bara framåt.

Men ändå....

Folkpartiet har gjort en ekonomisk satsning på barn- och ungdomspsykiatrin för att förbättra kvaliteten och ge barn och ungdomar hjälp snabbare. Det är viktigt att snabbt hjälpa barn och ungdomar med psykisk ohälsa innan barnen eller ungdomen får en identitet som bygger på sjukdomsbilden. Under tonåren utvecklas vuxenidentiteten och det är viktigt att inte få en stämpling som anorektiker, borderline, aspberger osv. Utan att den friska delen i människan får hjälp att växa och komma till uttryck för att ungdomen inte ska bli ett med sin sjukdom.

Varför ska man rösta på FP i landstinget?

• Inför en månads vårdgaranti i barn- och ungdomspsykiatrin (BUP). Inrätta fler vårdplatser inom BUP.
• Nationell kampanj för att rekrytera fler familjehem för att undvika institutionsplaceringar.
• Staten ska stå för kostnaden när barn placeras enligt Lagen om vård av unga (LVU) - kommunala sparkrav får inte hindra barn att få vård.
• Barn ska kunna ha egen kontakt med socialtjänsten. I dag informeras alltid föräldrarna när socialtjänsten blir inblandad – även om föräldern bedöms som farlig för barnet.
• Anställ fler socialarbetare och fältarbetare. Ställ tydligare krav för dessa yrkesgrupper på dokumenterade kunskaper om barn och unga. /Fakta FP hemsida länk Vård och omsorg/

Jag vill att man fokusera på ungdomars och unga vuxna och deras psykiska hälsa och prioritera denna grupp. Enligt Barnombudsmannen har psykiska besvär och att känna sig nere ökat bland barn sedan mitten av 1980-talet. Det handlar om att se stödja ungdomar möta dem som individ men att ha kunskaper om ungdomar och unga vuxnas situation i samhället.

Jag har gjort ett studiebesök på Stockholms Centrum för Ätstörningar, på Wollmar Yxskullsgatan på söder är Nordens största specialicerade ätstörnings- klinik. Centrumet tar emot patienter i alla åldrar som kommer på remiss eller som söker själva. Deras behandlingsmodell bygger på att behandla både kroppen och själen. Att denna grupp har ett eget centrum där man behandlar och diagnostiserar både utifrån ett medicinskt och psykiskt
perspektiv och invidanpassar behandling känns som ett stort steg framåt för dessa patienter som förut ofta hamnade emellan medicin och psykiatri och emellan barn och vuxna. Dödsiffrorna för anorexia har sjunkit från 2% till ca 0,05% (Anna-Maria af Sandeberg Verksamhetschef och Överläkare SÄC)


Jag har det stora priviligiet att få arbeta och leva nära ungdomar i min vardag. Att satsa på dem är att satsa på allas vår framtid.

Endast människan är människans räddning....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0