Mot arbete - mot investeringar - mot unga arbetstagare - mot RUT


För unga under 26 år har Alliansregeringen infört en halvering av arbetsgivaravgiften. Det gör det billigare att ha ungdomar anställda. Vänsterpartierna föreslår att denna slopas och väljer därmed att gå till val på att det ska bli betydligt dyrare att ha unga anställda./Jan Björklund/

Varför?

Alla som jobbar får höjd skatt, och extra mycket höjs skatten för dem som har utbildat sig länge, tar ett extra stort ansvar på arbetet och som därför har en högre månadslön./Jan Björklund/


Varför?



Tror röd-gröna laget att det bästa sättet att skapa jobb är att skapa sysselsättning i offentlig sektor, är det inte den privata sektorn som ska skapa sysselsättningen, är det inte den som måste stödjas för att kunna växa.
Problem med de röd-grönas budget är att den är storstadsfientlig, fientlig mot befolkningstäta tillväxt områden där
"motorn"  för den ekonomisk tillväxten till stor del sker. Man vill åerinför fastighetsskatten, drabbar de som bor i tillväxt områden, återinför förmögenhetsskatt, kommer att köra iväg investerare.

Man tar bort RUT men behåller ROT - eftersom...

Man tar bort RUT som används av många heltidsarbetande barnfamiljer, egna företagare m fl. Den summan som man sparar på RUT kan inte vara mer än symbolisk men det handlar om ideologi, vissa ska klämmas åt.
Jag har självat städat hos andra och passat andras barn, det var mitt första jobb efter gymnasiet.
Jag använder RUT och vi har en städhjälp varannan vecka, han heter Max.  Han är anställd av ett företag som heter Homemaid och är ett seriöst företag. Varför ska målaren, byggaren behålla ROT men varför ska inte RUT behållas? Handlar det om facklig makt? LO? För mig är RUT en jämställdhetsfråga och en hälsofråga!

Ironin är ändå att oppositionen behåller praktiskt taget hela jobbskatteavdraget, trots allt snack så avstår de från att höja skatterna ens till 2006 års nivå  ett indirekt gott betyg till borgarna.
Men det är synd att socialdemokraterna tar ytterligare steg bort från principen att ingen ska behöva betala mer än hälften av en inkomstökning i skatt. Vi har världens högsta marginalskatter, de kanske till och med måste sänkas.
  
 Låt mig citera DN: Oppositionen är mer inriktad på att fördela bidrag än att stärka de välståndsbildande krafterna och få fart på jobben i privat sektor - slut på citat
 
Sköt om er!
Amie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0